Janne Hokkasen näyttely 4.-31.8.2015

janne_hokkanen_tukkateekki_taidegalleria

Tukkateekin Pienessä taidegalleriassa (Näsilinnankatu 28) on taiteilija Janne Hokkasen näyttely 4.-31.8.2015. Näyttely avoinna salongin ollessa auki.

Haluaisitko oman näyttelyn Pieneen taidegalleriaan? Ota yhteyttä galleristi Jaanaan, jaana@tukkateekki.fi!

Facebook-tapahtuma täällä

Artist Statement

Maalaukset koostuvat kolmesta erilaisesta sivellystekniikasta akryyli- ja spraymaaleja hyödyntäen. Veistän usein puuta, rautaa ja kierrätän eri materiaaleja. Teoksissa näkyy ihmisten kädenjälkiä taivaalla, merellä ja ilmassa.
Teosteni figuratiivinen olemus kertoo ihmisyyden perikuvaa ja ihmisen tunnetilojen monimuotoisuus on koneiden tulkittavana. Asetelmana on luonnon, ihmisen ja teknologian kohtaaminen menneisyydessä, nykyisyydessä ja tulevaisuudessa. Maalaan ja veistän samanlaisella intohimolla, usein luonnosta löytyvistä muodoista alkaa mieli työstämään lähtökohtia teoksille. Työskennellessä aiheet muodostuvat alitajunnasta, mutta liian alleviivaavaa merkitystä en suuremmin tavoittele, vaikka teoksista on löydettävissä punaisia lankoja.
Teosten taustalla ovat rakkaus luontoa kohtaan ja yhtäaikaisesti jo lapsena herännyt teknologian luomien mahdollisuuksien ihannointi. Olen ihannoinut kehittyvän teknologian tarjoamia mahdollisuuksia pienestä pojasta aikuisuuteen asti. Nykyään pohdin, että lähitulevaisuudessa lymyävä robotisaatio luo pikemminkin uhkakuvia innostavien mahdollisuuksien sijaan. Teokset jättävät katsojalle tilaisuuden pohtia kumman puolen asiasta näkeä ja kokea. Ihmetystä herättävät keskustelut tekevät hyvää ihmismielien hyvinvoinnille.
Spekulatiivisen fiktiivisen kirjallisuuden ja elokuvatuotannon tavoin haluan kertoa myös nykyajasta. Huolimatta siitä, että fiktiivinen tarinani kulkee ajoittain dystopisissa tulevaisuuden kuvissa. Nykyään ihmisen ja luonnon suhdetta ei voi ajatella ilman teknologiaa. Toisaalta teknologiaa ei voi myöskään ajatella ilman luontoa. Luonto tarjoaa sen kehyksen, jossa inhimillinen kanssakäyminen tapahtuu.

-Janne Hokkanen

janne_hokkanen_tukkateekki_taidegalleria2